האביב ודטוקסיפיקציה (ניקוי רעלים מן הגוף)

האביב, זה הזמן המתאים ביותר לסילוק רעלים מהגוף ולא נגזים אם נאמר שבריאותו של האדם נקבעת על ידי יכולתו של הגוף לסלק רעלים. כל אחד מאתנו נלחם בביליוני יצורים – בקטריות, וירוסים, פטריות ופרזיטים אשר קיימים עלינו, בתוכנו ומסביבנו. יצורים אלו עלולים לגרום לזיהומים, להשפיע על תחושת הנוחות שלנו וכמובן לקצר את משך חיינו.
צורות הביטוי והמחלות של יצורים מזהמים אלו כגון בקטריות, וירוסים, פטריות וזיהומים פרזיטיים כוללות:

עייפותü
דלקות כרוניות של הסינוסיםü
אסטמהü
ü אלרגיות
מצבי עור כגון אקזמה, פסוריאזיס, אקנה ורוזצאה.ü
כיביםü
מחלותü המועברות בדרכי המין
זיהומים בדרכי השתןü
זיהומים או התקררויות לעיתיםü תכופות
מצבי ברונכיטיטיס ופנוימוניה חוזריםü
דלקות אוזניים חוזרותü
ü בעיות שיניים כגון אבצסים
הרעלת מזוןü
ויותר!!!ü

מחקרים חדשים מצביעים על כך כי זיהומים הם אחד מהמנגנונים הגורמים למחלת לב וסרטן– המחלות הגורמות לתמותה והקטלניות ביותר. מזהמים המסכנים את מערכת החיסון שלנו מהווים את המאיץ להתפרצות והתקדמות מחלות דגנרטיביות (ניווניות) של הזקנה (מחלות כגון אלצהיימר, ארטריטיס, סרטן, עייפות, מחלות לב ואיבוד זיכרון). מזהמים אלו שאינם מטופלים יכולים לגנוב כ – עשרים שנה ויותר מחיינו הפעילים, לכן החשיבות המרובה לבניית מערכת חיסונית חזקה! יש להתחיל עם הדברים הבסיסיים ביותר – מה אנו אוכלים וכיצד גופנו מעכל (או אינו מעכל) מזון זה.

המעי
המעי הגס מהווה חלק ממערכת העיכול שבו מתבצע תהליך העיכול. נחשב לאחד מארבעה האיברים החשובים בגוף (ריאות, כליות והעור). מאחר ואיננו נראה , רובנו מתעלמים ממנו וממסרים הנשלחים על ידו כגון עצירות, שלשולים והתכווצויות ובמקרים קיצוניים אפילו סרטן של המעי הגס. אם להיות ישירים, המעי הגס מתפקד כמתקן לסילוק אשפה. הוא מאחסן באופן זמני את תוכן הקיבה והמעי הדק שלא עבר תהליכי עיכול. תפקוד תקין של המעי והפריסטלטיקה איננו גורם לכאבים. זמן המעבר של מזון לאורך כל מערכת העיכול הוא בין 18 ל – 36 שעות. אצל מרבית האנשים הצורכים בין 2 ל- 3 ארוחות עיקריות ביום תהיה לפחות פעולת מעיים אחת ליום. צואה תקינה רכה, בדרך כלל איננה מכילה חומרים לא מעוכלים, בדרך כלל ללא ריח מסריח או טקסטורה שומנית ואיננה מכילה דם.
במעי הגס והדק שוכנים למעלה מ-400 מיקרואורגניזמים שונים.

חשוב מאד לאזן את פלורת המעי. לכן, יש לדאוג שיהיו כמויות מספקות של חיידקים ידידותיים (כגון Lactobacillus acidophilus ו- Lactobacillus bifidus). בקטריות אלו ניזונות מהתססה של פחמימות במזון שלנו על מנת לעזור בעיכול. חיידקים אלו עוזרים בדיכוי חיידקים פתוגניים כגון E. coli, H. pylori, Staphylococcus , Candida albicans.

ההזדקנות מתחילה מהשפתיים שלנו – אפשר לשנות זאת דרך המעי:
מרכיב הסיבים שבמזון הוא הבלתי מובן מכולם והוא בעצם נחשב לרכיב האנטי איג`ינג החשוב ביותר. הסיבים יכולים להיטיב עם מחלות אשר נפוצות עם הגיל (כגון מחלות לב, סוכרת וסרטן). הסיבים הם "סוס עבודה" תזונתי, הם מונעים מטוקסינים להתמקם במעי ולכן גורמים לספיגה של רכיבים חשובים מהמזון. ההמלצה היא לצרוך כ-20-30 גר` סיבים ליום אך מרבית האמריקאים צורכים כ – 11 גר` סיבים ליום. חוקרים טוענים כי צריכה מעל 35 גר` ליום של מזון עתיר סיבים מפחיתה הסיכון למחלות כרוניות כולל מחלות לב. הסיבים הם המרכיב של פחמימות מורכבות ונמצאים רק במזון מן הצומח.

כמה עיצות מועילות להוספת יותר סיבים לתזונה:

לדעת את כמותü הסיבים במזון – בדרך כלל אם כתוב על מוצר המזון כי הוא "מקור טוב או מעולה לסיבים" אזי הוא מכיל בין 5- 2.5 גר` סיבים למנה.
שימוש בפירמידת המזון: לאכול 4-2ü מנות פירות ליום, 5-3 מנות ירקות ליום ו 11-6 מנות של דגנים ליום.
לאכול מזוןü פחות מעובד ומלוטש ויותר בצורתו הגולמית: ירקות טריים (בזמן תהליך הבישול הסיבים נשברים למצב של פחמימות ואז היכולת לפעול כמזון עתיר סיבים נפגמת).
קליפה:ü לאכול מזון בקליפתו כגון תפוח, עגבניות אשר עשירים בסיבים.
מזון מלא: לצרוךü לחם מחיטה מלאה, דגנים מלאים וכו`. אלו עשירים כמובן בסיבים וכן במרכיבים תזונתיים כגון ויטמינים ומינרלים.
חטיפים חכמים: במקום חטיפים מטוגנים ומסוכרים אכלוü פירות טריים, בננה, תפוח או אגוזים לא קלויים.

מחקרים רבים תומכים בטענה כי לסיבים יש השפעה מיטיבה במחלות כגון סוכרת, מחלת לב וסרטן. על ידי אימוץ שינויים קטנים בתזונה נוכל להעצים את כוחנו על מנת להילחם במחלות דגנרטיביות אלו המופיעות עם העלייה בגיל. אמצו את הסיבים כחלק משגרת התזונה היומיומית ותרגישו טוב יותר.

כבד

קיים קשר בין פעילות המעי לכבד. הכבד נחשב כגורם מטבולי ראשון במעלה. יש לו תפקיד בעיבוד חלבונים, פחמימות ושומנים. כמו כן מייצר מרה, גליקוגן וחלבוני הסרום הנדרשים לגוף לצורך מטבוליזם.
החשוב ביותר, הכבד הוא איבר המפתח האחראי לדה-טוקסיפיקציה. תפקוד נכון של הכבד מגן עלינו מפני רעלנים סביבתיים ומטבוליים. כבד גדוש ברעלים מזרים למחזור הדם טוקסינים. כאשר המעי נכשל לבצע את תפקידו בצורה אופטימלית, אזי הכבד נדרש לעבוד קשה יותר. במצב זה, יש הצטברות חומרים מזיקים הנפלטים למחזור הדם ומזיקים לרקמות. למזלנו, לכבד יש יכולת התחדשות וריפוי עצמי במיוחד כאשר נתמך בהתערבויות יעילות.

עיצות לניקוי כבד
קיימים מרכיבים תזונתיים וצמחיים היכולים לעזור לכבד להיפטר מהצטברות רעלנים. זוהי דרך אידיאלית לצורך:
התחלת תוכנית להורדת משקלü
להחיות מחדשü תוכנית להורדה במשקל כאשר נמצאים בפלאטו
חידוש אנרגיהü
התמודדות עם גמילהü מעישון
לצורך תחושת נוחות והרגשה טובה יותר.ü
בתהליך הדטוקסיפיקציה הכבד מופעל על ידי שתי משפחות אנזימים הידועים כ- p450 cytochrome ו- conjugation enzymes. על ידי הפעלת אנזימים אלו הכבד יכול לבצע את עבודתו בניקוי והפרשת טוקסינים מהגוף.

הגורמים לכבד עצל שאיננו מסוגל לבצע את תפקידיו הם:
ü תרופות שונות
היעדר ירקות טריים בתזונהü
עישוןü
צריכת אלכוהולü עודפת
תזונה לקויהü
גנטיקהü
סטרס כרוניü
הזדקנותü

לא רק שאנזימי 450 cytochrome ו- conjugation enzymes צריכים להיות מופעלים, אלא הם חייבים להיות מאוזנים. משפחות אנזימים אלו עובדות ביחד כדי לנטרל את הגוף מרעלנים.
ה – p450 cytochrome מייצר רדיקלים חופשיים על מנת לבצע את תפקידו. משפחת האנזים השנייה לוכדת את הרדיקלים החופשיים, מבטלת את פעילותם ומכינה את התשתית להפרשתם.

יש לזכור כי קיימת פעילות הדדית בין הכבד ומערכת העיכול. על מנת להבטיח פעולת עיכול וספיגת מזון תקינה, הפרשה של טוקסינים וחומרים בלתי רצויים אחרים וכמובן שמירה על מערכת חיסונית יש להבטיח כי מערכת העיכול תפעל במיטבה.

רכיבים תזונתיים וצמחים היכולים לעזור בשמירת כבד בריא ומערכת העיכול תקינה

באופן עקרוני הרכיבים הבאים יכולים לעזור ב:

לעודדü פריסטלטיקה (תנועתיות) של המעי
לספוג ולהפריש מרה (המרה עוזרת להפריש חומריםü שומניים)
לספק פרוביוטיקהü
לספק פרהביוטיקה המזינה את הפרוביוטיקהü
ü לספק חומרים העוזרים בהפרשת אורגניזמים לא רצויים היכולים לדכא את המעיים.
ü לספק דלק לתפקוד תקין של תאי המעי.

רכיבים תזונתיים וצמחיים העוזרים בשמירת כבד בריא:
1.N-Acetylcysteine הוא נוגד חימצון חזק אשר לו שלושה תפקידים:

עוזר להגן על הכבד מפני רדיקלים חופשיים.ü
מהווה פרהקורסורü לגלוטטיון
פועל כפאזה שנייה בתהליך דהטוקסיפיקציה. הגלוטטיון משתתף בפאזהü השנייה שבה conjugation enzymes עוזרים לכבד להיפטר מטוקסינים פוטנציאליים. ההזדקנות, תזונה לקוייה, סטרס וזיהומים עלולים לגרום לרמות נמוכות של גלוטטיון.

2. Schizandra – צמח מרפא סיני שבמשך מאות שנים שימש לניקוי כבד. הצמח מגרה את הגוף לייצר יותר גלוטטיון. מכיל כימיקלים פעילים אשר תוארו כמגינים על הכבד מפני טוקסינים ומזהמים שונים.

3. Rosemary – מפעיל את הכבד להיפטר בעצמו מטוקסינים שונים כולל עודף הורמונים.

4. תמצית תה ירוק – מכיל נוגדי חימצון המגינים על הכבד.

5. Curcumin (כורכום)- תמצית של תבלין אסיאתי הפעילה בפאזה השנייה שבה conjugation enzymes עוזרים לכבד להיפטר מטוקסינים פוטנציאליים. תמצית אנטי ויראלית ונוגדת חמצון חזקה.

רכיבים תזונתיים וצמחיים העוזרים לפריסטלטיקה תקינה וניקוי מעי:

6. Scutellaria (קערורית) – צמח מרפא סיני אשר לו פעילות נוגדת קנדידה מסוג אלביקן.

7. Peppermint (נענע) – עוזר בשמירת מעי בריא.

סיבים ופרוביוטיקה

8. גלוטמין – חומצת אמינו מחזקת ומשמשת כמקור דלק של מערכת העיכול.

9. סיבים מסיסים במים – עוזרים בהגברת הפריסטלטיקה (תנועתיות) של המעי. מדובר בפרהביוטיקה חזקה, עוזרים בשמירת פלורת מעיים תקינה והורדת כולסטרול ורמות סוכר בדם.

10. סיבי סויה – עוזרים בהפחתת כולסטרול ורמות סוכר בדם.

11. תערובת פרוביוטית –תערובת של מיקרואורגניזמים ידידותיים המגינה מפני חיידקים פאתוגניים במעי ובכך עוזרת לשמור על פלורת מעי תקינה. עוזרת בהורדת כולסטרול ומאזנת הפרשות של מערכת העיכול.

לסיכום:
סילוק רעלים הוא תהליך ממושך הכולל תזונה נכונה ואימוץ אורח חיי בריא.

בברכת אביב שמח,
מיכל לזרוביץ

האביב ודטוקסיפיקציה (ניקוי רעלים מן הגוף)

מיכל לזרוביץ

האביב, זה הזמן המתאים ביותר לסילוק רעלים מהגוף ולא נגזים אם נאמר שבריאותו של האדם נקבעת על ידי יכולתו של הגוף לסלק רעלים. כל אחד מאתנו נלחם בביליוני יצורים – בקטריות, וירוסים, פטריות ופרזיטים אשר קיימים עלינו, בתוכנו ומסביבנו. יצורים אלו עלולים לגרום לזיהומים, להשפיע על תחושת הנוחות שלנו וכמובן לקצר את משך חיינו.
צורות הביטוי והמחלות של יצורים מזהמים אלו כגון בקטריות, וירוסים, פטריות וזיהומים פרזיטיים כוללות:

עייפותü
דלקות כרוניות של הסינוסיםü
אסטמהü
ü אלרגיות
מצבי עור כגון אקזמה, פסוריאזיס, אקנה ורוזצאה.ü
כיביםü
מחלותü המועברות בדרכי המין
זיהומים בדרכי השתןü
זיהומים או התקררויות לעיתיםü תכופות
מצבי ברונכיטיטיס ופנוימוניה חוזריםü
דלקות אוזניים חוזרותü
ü בעיות שיניים כגון אבצסים
הרעלת מזוןü
ויותר!!!ü

מחקרים חדשים מצביעים על כך כי זיהומים הם אחד מהמנגנונים הגורמים למחלת לב וסרטן– המחלות הגורמות לתמותה והקטלניות ביותר. מזהמים המסכנים את מערכת החיסון שלנו מהווים את המאיץ להתפרצות והתקדמות מחלות דגנרטיביות (ניווניות) של הזקנה (מחלות כגון אלצהיימר, ארטריטיס, סרטן, עייפות, מחלות לב ואיבוד זיכרון). מזהמים אלו שאינם מטופלים יכולים לגנוב כ – עשרים שנה ויותר מחיינו הפעילים, לכן החשיבות המרובה לבניית מערכת חיסונית חזקה! יש להתחיל עם הדברים הבסיסיים ביותר – מה אנו אוכלים וכיצד גופנו מעכל (או אינו מעכל) מזון זה.

המעי
המעי הגס מהווה חלק ממערכת העיכול שבו מתבצע תהליך העיכול. נחשב לאחד מארבעה האיברים החשובים בגוף (ריאות, כליות והעור). מאחר ואיננו נראה , רובנו מתעלמים ממנו וממסרים הנשלחים על ידו כגון עצירות, שלשולים והתכווצויות ובמקרים קיצוניים אפילו סרטן של המעי הגס. אם להיות ישירים, המעי הגס מתפקד כמתקן לסילוק אשפה. הוא מאחסן באופן זמני את תוכן הקיבה והמעי הדק שלא עבר תהליכי עיכול. תפקוד תקין של המעי והפריסטלטיקה איננו גורם לכאבים. זמן המעבר של מזון לאורך כל מערכת העיכול הוא בין 18 ל – 36 שעות. אצל מרבית האנשים הצורכים בין 2 ל- 3 ארוחות עיקריות ביום תהיה לפחות פעולת מעיים אחת ליום. צואה תקינה רכה, בדרך כלל איננה מכילה חומרים לא מעוכלים, בדרך כלל ללא ריח מסריח או טקסטורה שומנית ואיננה מכילה דם.
במעי הגס והדק שוכנים למעלה מ-400 מיקרואורגניזמים שונים.

חשוב מאד לאזן את פלורת המעי. לכן, יש לדאוג שיהיו כמויות מספקות של חיידקים ידידותיים (כגון Lactobacillus acidophilus ו- Lactobacillus bifidus). בקטריות אלו ניזונות מהתססה של פחמימות במזון שלנו על מנת לעזור בעיכול. חיידקים אלו עוזרים בדיכוי חיידקים פתוגניים כגון E. coli, H. pylori, Staphylococcus , Candida albicans.

ההזדקנות מתחילה מהשפתיים שלנו – אפשר לשנות זאת דרך המעי:
מרכיב הסיבים שבמזון הוא הבלתי מובן מכולם והוא בעצם נחשב לרכיב האנטי איג`ינג החשוב ביותר. הסיבים יכולים להיטיב עם מחלות אשר נפוצות עם הגיל (כגון מחלות לב, סוכרת וסרטן). הסיבים הם "סוס עבודה" תזונתי, הם מונעים מטוקסינים להתמקם במעי ולכן גורמים לספיגה של רכיבים חשובים מהמזון. ההמלצה היא לצרוך כ-20-30 גר` סיבים ליום אך מרבית האמריקאים צורכים כ – 11 גר` סיבים ליום. חוקרים טוענים כי צריכה מעל 35 גר` ליום של מזון עתיר סיבים מפחיתה הסיכון למחלות כרוניות כולל מחלות לב. הסיבים הם המרכיב של פחמימות מורכבות ונמצאים רק במזון מן הצומח.

כמה עיצות מועילות להוספת יותר סיבים לתזונה:

לדעת את כמותü הסיבים במזון – בדרך כלל אם כתוב על מוצר המזון כי הוא "מקור טוב או מעולה לסיבים" אזי הוא מכיל בין 5- 2.5 גר` סיבים למנה.
שימוש בפירמידת המזון: לאכול 4-2ü מנות פירות ליום, 5-3 מנות ירקות ליום ו 11-6 מנות של דגנים ליום.
לאכול מזוןü פחות מעובד ומלוטש ויותר בצורתו הגולמית: ירקות טריים (בזמן תהליך הבישול הסיבים נשברים למצב של פחמימות ואז היכולת לפעול כמזון עתיר סיבים נפגמת).
קליפה:ü לאכול מזון בקליפתו כגון תפוח, עגבניות אשר עשירים בסיבים.
מזון מלא: לצרוךü לחם מחיטה מלאה, דגנים מלאים וכו`. אלו עשירים כמובן בסיבים וכן במרכיבים תזונתיים כגון ויטמינים ומינרלים.
חטיפים חכמים: במקום חטיפים מטוגנים ומסוכרים אכלוü פירות טריים, בננה, תפוח או אגוזים לא קלויים.

מחקרים רבים תומכים בטענה כי לסיבים יש השפעה מיטיבה במחלות כגון סוכרת, מחלת לב וסרטן. על ידי אימוץ שינויים קטנים בתזונה נוכל להעצים את כוחנו על מנת להילחם במחלות דגנרטיביות אלו המופיעות עם העלייה בגיל. אמצו את הסיבים כחלק משגרת התזונה היומיומית ותרגישו טוב יותר.

כבד

קיים קשר בין פעילות המעי לכבד. הכבד נחשב כגורם מטבולי ראשון במעלה. יש לו תפקיד בעיבוד חלבונים, פחמימות ושומנים. כמו כן מייצר מרה, גליקוגן וחלבוני הסרום הנדרשים לגוף לצורך מטבוליזם.
החשוב ביותר, הכבד הוא איבר המפתח האחראי לדה-טוקסיפיקציה. תפקוד נכון של הכבד מגן עלינו מפני רעלנים סביבתיים ומטבוליים. כבד גדוש ברעלים מזרים למחזור הדם טוקסינים. כאשר המעי נכשל לבצע את תפקידו בצורה אופטימלית, אזי הכבד נדרש לעבוד קשה יותר. במצב זה, יש הצטברות חומרים מזיקים הנפלטים למחזור הדם ומזיקים לרקמות. למזלנו, לכבד יש יכולת התחדשות וריפוי עצמי במיוחד כאשר נתמך בהתערבויות יעילות.

עיצות לניקוי כבד
קיימים מרכיבים תזונתיים וצמחיים היכולים לעזור לכבד להיפטר מהצטברות רעלנים. זוהי דרך אידיאלית לצורך:
התחלת תוכנית להורדת משקלü
להחיות מחדשü תוכנית להורדה במשקל כאשר נמצאים בפלאטו
חידוש אנרגיהü
התמודדות עם גמילהü מעישון
לצורך תחושת נוחות והרגשה טובה יותר.ü
בתהליך הדטוקסיפיקציה הכבד מופעל על ידי שתי משפחות אנזימים הידועים כ- p450 cytochrome ו- conjugation enzymes. על ידי הפעלת אנזימים אלו הכבד יכול לבצע את עבודתו בניקוי והפרשת טוקסינים מהגוף.

הגורמים לכבד עצל שאיננו מסוגל לבצע את תפקידיו הם:
ü תרופות שונות
היעדר ירקות טריים בתזונהü
עישוןü
צריכת אלכוהולü עודפת
תזונה לקויהü
גנטיקהü
סטרס כרוניü
הזדקנותü

לא רק שאנזימי 450 cytochrome ו- conjugation enzymes צריכים להיות מופעלים, אלא הם חייבים להיות מאוזנים. משפחות אנזימים אלו עובדות ביחד כדי לנטרל את הגוף מרעלנים.
ה – p450 cytochrome מייצר רדיקלים חופשיים על מנת לבצע את תפקידו. משפחת האנזים השנייה לוכדת את הרדיקלים החופשיים, מבטלת את פעילותם ומכינה את התשתית להפרשתם.

יש לזכור כי קיימת פעילות הדדית בין הכבד ומערכת העיכול. על מנת להבטיח פעולת עיכול וספיגת מזון תקינה, הפרשה של טוקסינים וחומרים בלתי רצויים אחרים וכמובן שמירה על מערכת חיסונית יש להבטיח כי מערכת העיכול תפעל במיטבה.

רכיבים תזונתיים וצמחים היכולים לעזור בשמירת כבד בריא ומערכת העיכול תקינה

באופן עקרוני הרכיבים הבאים יכולים לעזור ב:

לעודדü פריסטלטיקה (תנועתיות) של המעי
לספוג ולהפריש מרה (המרה עוזרת להפריש חומריםü שומניים)
לספק פרוביוטיקהü
לספק פרהביוטיקה המזינה את הפרוביוטיקהü
ü לספק חומרים העוזרים בהפרשת אורגניזמים לא רצויים היכולים לדכא את המעיים.
ü לספק דלק לתפקוד תקין של תאי המעי.

רכיבים תזונתיים וצמחיים העוזרים בשמירת כבד בריא:
1.N-Acetylcysteine הוא נוגד חימצון חזק אשר לו שלושה תפקידים:

עוזר להגן על הכבד מפני רדיקלים חופשיים.ü
מהווה פרהקורסורü לגלוטטיון
פועל כפאזה שנייה בתהליך דהטוקסיפיקציה. הגלוטטיון משתתף בפאזהü השנייה שבה conjugation enzymes עוזרים לכבד להיפטר מטוקסינים פוטנציאליים. ההזדקנות, תזונה לקוייה, סטרס וזיהומים עלולים לגרום לרמות נמוכות של גלוטטיון.

2. Schizandra – צמח מרפא סיני שבמשך מאות שנים שימש לניקוי כבד. הצמח מגרה את הגוף לייצר יותר גלוטטיון. מכיל כימיקלים פעילים אשר תוארו כמגינים על הכבד מפני טוקסינים ומזהמים שונים.

3. Rosemary – מפעיל את הכבד להיפטר בעצמו מטוקסינים שונים כולל עודף הורמונים.

4. תמצית תה ירוק – מכיל נוגדי חימצון המגינים על הכבד.

5. Curcumin (כורכום)- תמצית של תבלין אסיאתי הפעילה בפאזה השנייה שבה conjugation enzymes עוזרים לכבד להיפטר מטוקסינים פוטנציאליים. תמצית אנטי ויראלית ונוגדת חמצון חזקה.

רכיבים תזונתיים וצמחיים העוזרים לפריסטלטיקה תקינה וניקוי מעי:

6. Scutellaria (קערורית) – צמח מרפא סיני אשר לו פעילות נוגדת קנדידה מסוג אלביקן.

7. Peppermint (נענע) – עוזר בשמירת מעי בריא.

סיבים ופרוביוטיקה

8. גלוטמין – חומצת אמינו מחזקת ומשמשת כמקור דלק של מערכת העיכול.

9. סיבים מסיסים במים – עוזרים בהגברת הפריסטלטיקה (תנועתיות) של המעי. מדובר בפרהביוטיקה חזקה, עוזרים בשמירת פלורת מעיים תקינה והורדת כולסטרול ורמות סוכר בדם.

10. סיבי סויה – עוזרים בהפחתת כולסטרול ורמות סוכר בדם.

11. תערובת פרוביוטית –תערובת של מיקרואורגניזמים ידידותיים המגינה מפני חיידקים פאתוגניים במעי ובכך עוזרת לשמור על פלורת מעי תקינה. עוזרת בהורדת כולסטרול ומאזנת הפרשות של מערכת העיכול.

לסיכום:
סילוק רעלים הוא תהליך ממושך הכולל תזונה נכונה ואימוץ אורח חיי בריא.

בברכת אביב שמח,
 

השארת תגובה